KÖTTFÄRSBIFFAR I UGN
Välj gärna en fast potatissort, det passar bäst till rätten.
4 personer
500 g nötfärs
800 g potatis
1 ägg
125 g mozzarella
1 burk färdig tomatsås, gärna med oliver, 400 g
1 kruka basilika
150 g blandad sallad
olivolja, salt, nymalen svartpeppar
Sätt ugnen på 250 grader. Skala potatisen och skär den i bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla på 1 msk olja och strö över 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen ca 5 minuter.
Blanda färsen med ägg, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma till 8 biffar. Lägg biffarna på potatisen och tillaga ytterligare ca 10 minuter. Skär osten i 8 skivor och höj ugnsvärmen till 275 grader.
Ta plåten ur ugnen och klicka tomatsåsen på biffarna. Lägg på ostskivorna och tillaga högt upp i ugnen ca 5 minuter tills osten smält och fått fin färg. Repa över bladen från basilikan och servera med sallad.
Ur Allt om Mat nr 3/15
Välj gärna en fast potatissort, det passar bäst till rätten.
4 personer
500 g nötfärs
800 g potatis
1 ägg
125 g mozzarella
1 burk färdig tomatsås, gärna med oliver, 400 g
1 kruka basilika
150 g blandad sallad
olivolja, salt, nymalen svartpeppar
Sätt ugnen på 250 grader. Skala potatisen och skär den i bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla på 1 msk olja och strö över 1 tsk salt. Tillaga mitt i ugnen ca 5 minuter.
Blanda färsen med ägg, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Forma till 8 biffar. Lägg biffarna på potatisen och tillaga ytterligare ca 10 minuter. Skär osten i 8 skivor och höj ugnsvärmen till 275 grader.
Ta plåten ur ugnen och klicka tomatsåsen på biffarna. Lägg på ostskivorna och tillaga högt upp i ugnen ca 5 minuter tills osten smält och fått fin färg. Repa över bladen från basilikan och servera med sallad.
Ur Allt om Mat nr 3/15
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar