måndag 9 februari 2015

Vit chokladtryffel med konjak

VIT CHOKLADTRYFFEL MED KONJAK

Variera smaksättningen på tryffeln med mörk rom, punsch eller apelsinlikör.

Ca 25 kulor

250 g vit choklad
3/4 dl vispgrädde
1 tsk konjak

Garnering:
1 dl florsocker
300 g vit choklad
någon droppe röd hushållsfärg


Finhacka chokladen. Lägg den i en skål med grädde och konjak och värm chokladen över sjudande vattenbad under omrörning tills den smält. Var försiktig så att chokladen inte blir för varm. Låt svalna i rumstemperatur. Ställ tryffelsmeten i kylen för att stelna ca 3 timmar.

Doppa en klick av tryffelsmeten i florsocker så att den inte fastnar i händerna och rulla till en slät kula. Lägg kulorna på en plåt eller ett fat med bakplåtspapper. Ställ i frysen ca 1 timme.

Smält chokladen till garnering över sjudande vattenbad. Doppa tryffelkulorna i 2/3 av chokladen och lägg dem på plåten. Låt stelna. Blanda någon droppe hushållsfärg i resten av chokladen och ringla den över tryfflarna. Förvara dem i kylen.


Ur Allt om Mat nr 3/15
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar