VIT CHOKLADTRYFFEL MED KONJAK
Variera smaksättningen på tryffeln med mörk rom, punsch eller apelsinlikör.
Ca 25 kulor
250 g vit choklad
3/4 dl vispgrädde
1 tsk konjak
Garnering:
1 dl florsocker
300 g vit choklad
någon droppe röd hushållsfärg
Finhacka chokladen. Lägg den i en skål med grädde och konjak och värm chokladen över sjudande vattenbad under omrörning tills den smält. Var försiktig så att chokladen inte blir för varm. Låt svalna i rumstemperatur. Ställ tryffelsmeten i kylen för att stelna ca 3 timmar.
Doppa en klick av tryffelsmeten i florsocker så att den inte fastnar i händerna och rulla till en slät kula. Lägg kulorna på en plåt eller ett fat med bakplåtspapper. Ställ i frysen ca 1 timme.
Smält chokladen till garnering över sjudande vattenbad. Doppa tryffelkulorna i 2/3 av chokladen och lägg dem på plåten. Låt stelna. Blanda någon droppe hushållsfärg i resten av chokladen och ringla den över tryfflarna. Förvara dem i kylen.
Ur Allt om Mat nr 3/15
Variera smaksättningen på tryffeln med mörk rom, punsch eller apelsinlikör.
Ca 25 kulor
250 g vit choklad
3/4 dl vispgrädde
1 tsk konjak
Garnering:
1 dl florsocker
300 g vit choklad
någon droppe röd hushållsfärg
Finhacka chokladen. Lägg den i en skål med grädde och konjak och värm chokladen över sjudande vattenbad under omrörning tills den smält. Var försiktig så att chokladen inte blir för varm. Låt svalna i rumstemperatur. Ställ tryffelsmeten i kylen för att stelna ca 3 timmar.
Doppa en klick av tryffelsmeten i florsocker så att den inte fastnar i händerna och rulla till en slät kula. Lägg kulorna på en plåt eller ett fat med bakplåtspapper. Ställ i frysen ca 1 timme.
Smält chokladen till garnering över sjudande vattenbad. Doppa tryffelkulorna i 2/3 av chokladen och lägg dem på plåten. Låt stelna. Blanda någon droppe hushållsfärg i resten av chokladen och ringla den över tryfflarna. Förvara dem i kylen.
Ur Allt om Mat nr 3/15
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar