MANGORIPPLAD CITRONGLASS
Sötad kondenserad mjölk hittar du bland bakprodukter i din butik.
6 - 8 personer
1 pkt frysta mangobitar, ca 225 g
2 citroner
1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g
5 dl vispgrädde
1 tsk äkta vaniljsocker
Tina mangon. Finriv citronskalet och ställ det åt sidan. Pressa saften ur en halv citron. Mixa mangobitarna, citronsaften och 3 msk av den kondenserade mjölken till puré med mixerstav. Vispa resten av den kondenserade mjölken med grädde och vaniljsocker till en fast kräm. Rör i citronskal.
Häll smeten i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Tillsätt mangomixen i små slattar och vänd in efter hand till en ripplad glassmet. Frys glassen minst 3 timmar.
Ta fram formen 10 minuter innan glassen ska ätas. Lossa då glassen ur formen och stjälp upp på ett serveringsfat.
Från Allers nr 6/15
Sötad kondenserad mjölk hittar du bland bakprodukter i din butik.
6 - 8 personer
1 pkt frysta mangobitar, ca 225 g
2 citroner
1 burk sötad kondenserad mjölk, 397 g
5 dl vispgrädde
1 tsk äkta vaniljsocker
Tina mangon. Finriv citronskalet och ställ det åt sidan. Pressa saften ur en halv citron. Mixa mangobitarna, citronsaften och 3 msk av den kondenserade mjölken till puré med mixerstav. Vispa resten av den kondenserade mjölken med grädde och vaniljsocker till en fast kräm. Rör i citronskal.
Häll smeten i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Tillsätt mangomixen i små slattar och vänd in efter hand till en ripplad glassmet. Frys glassen minst 3 timmar.
Ta fram formen 10 minuter innan glassen ska ätas. Lossa då glassen ur formen och stjälp upp på ett serveringsfat.
Från Allers nr 6/15
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar