VIT CHOKLADTRYFFEL MED LIME
Spritsad tryffel ser flott ut och är mycket enklare än att rulla kulor. Crème fraîche och lime ger en välbehövlig syra åt den söta vita chokladen.
300 g vit choklad
1 lime
1 dl crème fraîche
1 tsk honung
25 g smör, rumstempererat
florsocker att pudra över
Hacka chokladen fint. Tvätta limen noga och finriv det yttersta gröna skalet av limen. Pressa ur en msk saft.
Koka upp crème fraîche och honung i en liten kastrull. Ta av från värmen och häll i chokladen. Rör tills den smält helt. Rör ned smöret i bitar tills det smält och tillsätt sedan limeskal och -saft.
Låt tryffeln sätta sig en stund i rumstemperatur och häll sedan över den i spritspåse med stjärnmunstycke. Ställ upp ischokladformar i aluminium på en bricka. En fuktig trasa under förhindrar att de glider.
När tryffeln är lagom fast att spritsas, spritsa fina toppar i formarna och låt stelna i kylskåp. Förvara tryffeln i lufttät burk i kylskåpet. Pudra över litet florsocker vid servering.
Det går lika bra att rulla kulor av tryffelsmeten. Låt den då stelna i kylskåp och rulla kulorna i florsocker.
Från ICA-Kuriren nr 49/14
Spritsad tryffel ser flott ut och är mycket enklare än att rulla kulor. Crème fraîche och lime ger en välbehövlig syra åt den söta vita chokladen.
300 g vit choklad
1 lime
1 dl crème fraîche
1 tsk honung
25 g smör, rumstempererat
florsocker att pudra över
Hacka chokladen fint. Tvätta limen noga och finriv det yttersta gröna skalet av limen. Pressa ur en msk saft.
Koka upp crème fraîche och honung i en liten kastrull. Ta av från värmen och häll i chokladen. Rör tills den smält helt. Rör ned smöret i bitar tills det smält och tillsätt sedan limeskal och -saft.
Låt tryffeln sätta sig en stund i rumstemperatur och häll sedan över den i spritspåse med stjärnmunstycke. Ställ upp ischokladformar i aluminium på en bricka. En fuktig trasa under förhindrar att de glider.
När tryffeln är lagom fast att spritsas, spritsa fina toppar i formarna och låt stelna i kylskåp. Förvara tryffeln i lufttät burk i kylskåpet. Pudra över litet florsocker vid servering.
Det går lika bra att rulla kulor av tryffelsmeten. Låt den då stelna i kylskåp och rulla kulorna i florsocker.
Från ICA-Kuriren nr 49/14
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar