SMÖRKOLABRÄCK MED FLINGSALT
Här kokas smeten till 150° vilket ger en brytbar bräck med härlig smak av smörkola. Glöm inte saltet!
1 plåt
250 g smör
3 dl socker
2½ msk vatten
2 msk ljus sirap
flingsalt
Klä en plåt med bakplåtspapper och smörj papperet lätt.
Smält samman smör, socker, vatten och sirap i en kastrull under omrörning. Sluta röra när sockret smält och låt koka utan att röra tills smeten når en temperatur på 150°, kolla med termometer.
Ta av från plattan, rör om och häll genast ut smeten på den pappersklädda plåten. Tippa plåten åt alla håll så att smeten fördelas jämnt över hela. Strö över flingsalt och låt stelna i rumstemperatur.
Bryt i bitar och förvara svalt i tättslutande burk med bakplåtspapper mellan lagren.
Här kokas smeten till 150° vilket ger en brytbar bräck med härlig smak av smörkola. Glöm inte saltet!
1 plåt
250 g smör
3 dl socker
2½ msk vatten
2 msk ljus sirap
flingsalt
Klä en plåt med bakplåtspapper och smörj papperet lätt.
Smält samman smör, socker, vatten och sirap i en kastrull under omrörning. Sluta röra när sockret smält och låt koka utan att röra tills smeten når en temperatur på 150°, kolla med termometer.
Ta av från plattan, rör om och häll genast ut smeten på den pappersklädda plåten. Tippa plåten åt alla håll så att smeten fördelas jämnt över hela. Strö över flingsalt och låt stelna i rumstemperatur.
Bryt i bitar och förvara svalt i tättslutande burk med bakplåtspapper mellan lagren.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar