fredag 28 november 2014

Marshmallowfudge med salta jordnötter

MARSHMALLOWFUDGE MED SALTA JORDNÖTTER



Marshmallows ger både smak och konsistens åt den här USA-inspirerade fudgen. Salta jordnötter bryter väl mot sötman.



40 - 50 st



350 g mörk choklad
2 dl salta jordnötter
150 g marshmallows
50 g smör
1½ dl socker
1 1/4 dl vispgrädde
1/4 tsk salt




Fodra en form, ca 20 x 25 cm, med bakplåtspapper. Hacka chokladen fint och jordnötterna grovt.



Klipp varje marshmallow i fyra bitar ned i en kastrull. Tillsätt smör, socker, grädde och salt och värm på medelvärme tills alla marshmallows smält. Rör då och då och se till att det inte bränns i botten.



Ta av från plattan och rör ned chokladhacket. Rör tills det smält helt och häll sedan upp i formen. Strö över jordnötterna. Låt svalna i rumstemperatur och låt sedan stelna helt i kyl. Lyft upp ur formen med hjälp av bakplåtspapperet och skär i ca 3 x 3 cm stora bitar. Förvara i tättslutande burk i kyl.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar