fredag 28 november 2014

Mörk chokladtryffel med ingefära

MÖRK CHOKLADTRYFFEL MED INGEFÄRA

Med skuren tryffel slipper man allt kladd med att rulla kulor, och snyggt blir det också. Ingefäran ger både kryddighet och fräschör åt chokladen.

Ca 30 st

200 g mörk choklad, ca 55%
ca 40 g färsk ingefära
1 dl vispgrädde
½ msk honung
1 krm salt
25 g smör, rumstempererat
ca 2 msk kakao


Hacka chokladen fint. Skala och finriv ingefäran och pressa ur saften ned ie n skål. Mät upp ca 1 msk ingefärssaft.

Koka upp grädde, honung oc salt i en kastrull, ta av från plattan och häll i chokladen. Rör tills den smält. Tillsätt smöret skuret i tärningar och rör tills det smälter. Tillsätt ingefärssaften.

Klä en rektangulär liten form, ca 12 x 17 cm, med plastfolie och häll i chokladsmeten. Ställ att stelna i kylskåp. Häll upp kakao på ett fat och skär den stelnade tryffeln i kuber, ca 2 x 2 cm, och rulla dem i kakaon. Ta gärna hjälp av en liten sked.

Förvara tryffeln i kylskåp i burk med lock.


Från ICA-Kuriren nr 49/14
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar