CALVADOSKULOR MED MJÖLKCHOKLAD
Calvados och mandelmassa är som gjorda för varandra. Mjölkchokladen kan bytas ut mot mörk choklad.
Ca 15 st
200 g mandelmassa
1½ - 2 msk calvados
200 g mjölkchoklad
mandelsplitter
Riv mandelmassan i en skål och blanda den med calvados. Rulla ca 15 kulor av smeten, ställ på ett fat och låt dem bli riktigt kalla i kylskåp.
Smält chokladen varsamt i en skål i mikron. Doppa de kalla mandelmassekulorna i mjölkchokladen och lägg på en pappersklädd bricka, strö över mandelsplitter och låt kulorna stelna i kylskåp. Förvara dem i tättslutande burk i kylskåp.
Från ICA-Kuriren nr 49/14
Calvados och mandelmassa är som gjorda för varandra. Mjölkchokladen kan bytas ut mot mörk choklad.
Ca 15 st
200 g mandelmassa
1½ - 2 msk calvados
200 g mjölkchoklad
mandelsplitter
Riv mandelmassan i en skål och blanda den med calvados. Rulla ca 15 kulor av smeten, ställ på ett fat och låt dem bli riktigt kalla i kylskåp.
Smält chokladen varsamt i en skål i mikron. Doppa de kalla mandelmassekulorna i mjölkchokladen och lägg på en pappersklädd bricka, strö över mandelsplitter och låt kulorna stelna i kylskåp. Förvara dem i tättslutande burk i kylskåp.
Från ICA-Kuriren nr 49/14
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar