lördag 18 oktober 2014

Vaniljmanna med passion

VANILJMANNA MED PASSION

En ljuvlig dröm att vakna till, lika god som en dessert. Förbered den gärna kvällen innan.

2 portioner

Gröt:
2 1/4 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
½ krm salt
2 msk mannagryn

Mos:
2 päron
½ dl apelsin- och blodapelsinjuice
2 passionsfrukter


Koka upp mjölk, vaniljsocker och salt i en kastrull. Vispa ned mannagrynen och koka på svag värme under omrörning ca 4 minuter. Vispa gröten luftig och slät - görs lättast med elvisp. Häll upp i portionsformar och låt stå i kyl, gärna över natten.

Skala, kärna ur och skär päronen i bitar. Koka dem mjuka i juicen i en liten kastrull ca 10 minuter. Mixa till ett mos. Dela och gröp ur passionsfrukterna och rör ned i moset. Låt kallna och förvara i kyl.

Servera vaniljmannan med fruktmoset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar