VANILJMANNA MED PASSION
En ljuvlig dröm att vakna till, lika god som en dessert. Förbered den gärna kvällen innan.
2 portioner
Gröt:
2 1/4 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
½ krm salt
2 msk mannagryn
Mos:
2 päron
½ dl apelsin- och blodapelsinjuice
2 passionsfrukter
Koka upp mjölk, vaniljsocker och salt i en kastrull. Vispa ned mannagrynen och koka på svag värme under omrörning ca 4 minuter. Vispa gröten luftig och slät - görs lättast med elvisp. Häll upp i portionsformar och låt stå i kyl, gärna över natten.
Skala, kärna ur och skär päronen i bitar. Koka dem mjuka i juicen i en liten kastrull ca 10 minuter. Mixa till ett mos. Dela och gröp ur passionsfrukterna och rör ned i moset. Låt kallna och förvara i kyl.
Servera vaniljmannan med fruktmoset.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar