tisdag 21 oktober 2014

Tacos med hett grönt

TACOS MED HETT GRÖNT

En rätt som ser oskyldigare ut än den är. Sötpotatis är en av ingredienserna i grönsaksfräset, cayenne garanterar hettan. Gräddfilen ger välbehövlig kontrast.

4 portioner

2 - 3 vitlöksklyftor
1 bit färsk ingefära, ca 40 g
2 msk olja
2 tsk curry
1 - 2 sötpotatisar
1 - 2 morötter
1 blomkålshuvud, ca 500 g
1 dl vatten
1 dl djupfrysta ärter
1 tsk salt
1 tsk spiskummin
1 tsk cayennepeppar
8 - 12 tacoskal eller mjuka tortillabröd


Skala och finhacka vitlök och ingefära. Fräs i olja i en wok eller en stor stekpanna. Tillsätt curry. Skala och skär sötpotatis och morötter i små tärningar och blomkålen i små buketter. Fräs potatis, morötter och blomkål i woken under omrörning ca 5 minuter. Tillsätt vatten och ärter och låt småkoka ytterligare ca 5 minuter. Krydda med salt, spiskummin och cayennepeppar.

Servera grönsaksfräset i värmda tacoskal eller tortillabröd med en klick gräddfil på toppen.

Om du vill kan du ersätta sötpotatisen med palsternacka.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar