PASTAWOK
En fräsch, lättlagad och mäkta populär indonesisk rätt. I många recept kan man byta salladslök mot purjolök, men inte här. Den lilla milda salladslöken är en karaktärsingrediens. Däremot kan farinet bytas mot litet soyasås.
4 portioner
200 g äggnudlar eller glasnudlar
2 morötter
1 knippa salladslök
1 grön paprika
1 fläskfilé, ca 500 g
½ dl olja
1½ - 2 msk färskriven ingefära
2 msk indonesisk soya
2 msk farin
1 tsk salt
½ krm cayennepeppar
Koka äggnudlarna i rikligt med lättsaltat vatten i en stor gryta enligt förpackningens anvisningar. Spola hastigt med kallt vatten och låt rinna av.
Skala och strimla moroten. Skölj och strimla löken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Putsa och skär fläskfilén i små bitar. Hetta upp hälften av oljan i en wok eller stor stekpanna. Fräs köttet under omrörning någon minut. Tillsätt grönsakerna och låt fräsa 3 - 4 minuter. Ta upp och lägg på ett fat så länge.
Hetta upp resten av oljan i woken. Fräs äggnudlarna några minuter och tillsätt sedan kött och grönsaker. Krydda med ingefära, soya, farin, salt och peppar. Servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar