tisdag 21 oktober 2014

Grön pastapytt

GRÖN PASTAPYTT

Ett paket broccolimix, pasta, en stekpanna och en kvarts försprång före gästerna. Örtkryddor, en lätt dressing med sting av fransk senap och nyrostat knäckebröd som pricken över i. Ett förslag till guldkant på en vanlig vardag.

4 portioner

4 dl makaroner eller små snäckor
2 msk olja
500 g broccolimix
2 tsk basilika
1 tsk oregano
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Dressing:
2 dl gräddfil
1 msk fransk senap
2 krm socker
2 krm salt
2 msk hackad persilja


Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten i en stor gryta enligt förpackningens anvisning. Spola hastigt av pastan i kallt vatten och låt rinna av.

Hetta upp oljan i en stor stekpanna. Fräs broccolimixen under omrörning ca 5 minuter. Blanda ned pastan i pannan och krydda med basilika, oregano, salt och peppar. Låt allt bli varmt. Blanda ingredienserna till dressingen och servera den till pytten. Nyrostat knäckebröd med ost är gott till.

Broccolimix finns djupfryst och består av bl a broccoli, röd paprika och champinjoner. Givetvis kan du använda dessa ingredienser färska också.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar