CANNELLONI MED KRYDDIGT SKINKFRÄS
Fyllda pastarör gratinerade under osttäcke är ett roligt sätt att bjuda pasta. Du kan fylla stora pastasnäckor på samma sätt.
4 portioner
1 gul lök
1 - 2 vitlöksklyftor
200 g champinjoner
1 msk margarin eller smör
200 g rökt skinka i bit
½ dl tomatpuré
½ dl hackad persilja
1 tsk timjan
½ tsk salt
1 krm peppar
16 - 20 cannellonirör
Sås:
2 msk margarin eller smör
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 tsk salt
2 dl riven ost
Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och finhacka champinjonerna. Fräs lök och champinjoner i matfettet i en stekpanna. Strimla skinkan och blanda ned skinka, tomatpuré, persilja, timjan, salt och peppar i stekpannan. Låt fräsa några minuter och sedan svalna.
Fyll cannellonirören med skinkfräset och lägg rören i en lätt smord, ugnssäker form. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjöl och späd med mjölken. Låt såsen koka ca 5 minuter. Krydda med salt. Häll såsen över rören och strö över osten. Gratinera i 225 grader ca 20 minuter.
Servera med sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar