tisdag 21 oktober 2014

Cannellonigratäng med kryddigt skinkfräs

CANNELLONI MED KRYDDIGT SKINKFRÄS

Fyllda pastarör gratinerade under osttäcke är ett roligt sätt att bjuda pasta. Du kan fylla stora pastasnäckor på samma sätt.

4 portioner

1 gul lök
1 - 2 vitlöksklyftor
200 g champinjoner
1 msk margarin eller smör
200 g rökt skinka i bit
½ dl tomatpuré
½ dl hackad persilja
1 tsk timjan
½ tsk salt
1 krm peppar
16 - 20 cannellonirör

Sås:
2 msk margarin eller smör
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 tsk salt
2 dl riven ost


Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj och finhacka champinjonerna. Fräs lök och champinjoner i matfettet i en stekpanna. Strimla skinkan och blanda ned skinka, tomatpuré, persilja, timjan, salt och peppar i stekpannan. Låt fräsa några minuter och sedan svalna.

Fyll cannellonirören med skinkfräset och lägg rören i en lätt smord, ugnssäker form. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt mjöl och späd med mjölken. Låt såsen koka ca 5 minuter. Krydda med salt. Häll såsen över rören och strö över osten. Gratinera i 225 grader ca 20 minuter.

Servera med sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar