tisdag 21 oktober 2014

Fettuccine med fruktsmak

FETTUCCINE MED FRUKTSMAK

Pröva en spännande norditaliensk kombination, där pasta, frukt och rökt kött lockar fram det bästa hos varandra. Klassisk pesto hör till.

4 portioner

1 klyfta honungsmelon, ca 300 g
4 - 5 aprikoser eller persikor
1 burk ananas, ca 227 g
280 g fettuccine
200 g pastrami, rostbiff eller
rökt skinka i tunna skivor

Pesto:
1 kruka basilika
ca ½ dl pinjenötter eller valnötter
1 - 2 vitlöksklyftor
1 dl riven ost
1 dl olja
3 - 4 krm salt


Skala, kärna ur och skär melonen i stora tärningar. Skölj och halvera aprikoserna. Ta bort kärnan i mitten och skiva aprikoserna tunt. Skär ananasskivorna i bitar.

Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten i en stor gryta enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av och häll upp den i en skål. Blanda ned frukten i pastan, gör små rosor av köttet och stick ned i pastan.

Repa av basilikabladen och mixa dem i matberedare med nötter, vitlök och ost. Tillsätt oljan, litet i taget, och smaka av med salt. Klicka peston över pastan och servera med en grönsallad.

Pastan kan även serveras kall och passar utmärkt på buffébordet. Spola då först av pastan i kallt vatten innan du blandar den med frukten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar