FETTUCCINE MED FRUKTSMAK
Pröva en spännande norditaliensk kombination, där pasta, frukt och rökt kött lockar fram det bästa hos varandra. Klassisk pesto hör till.
4 portioner
1 klyfta honungsmelon, ca 300 g
4 - 5 aprikoser eller persikor
1 burk ananas, ca 227 g
280 g fettuccine
200 g pastrami, rostbiff eller
rökt skinka i tunna skivor
Pesto:
1 kruka basilika
ca ½ dl pinjenötter eller valnötter
1 - 2 vitlöksklyftor
1 dl riven ost
1 dl olja
3 - 4 krm salt
Skala, kärna ur och skär melonen i stora tärningar. Skölj och halvera aprikoserna. Ta bort kärnan i mitten och skiva aprikoserna tunt. Skär ananasskivorna i bitar.
Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten i en stor gryta enligt anvisning på förpackningen. Låt rinna av och häll upp den i en skål. Blanda ned frukten i pastan, gör små rosor av köttet och stick ned i pastan.
Repa av basilikabladen och mixa dem i matberedare med nötter, vitlök och ost. Tillsätt oljan, litet i taget, och smaka av med salt. Klicka peston över pastan och servera med en grönsallad.
Pastan kan även serveras kall och passar utmärkt på buffébordet. Spola då först av pastan i kallt vatten innan du blandar den med frukten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar