DRAGONKYCKLING MED ROSTAD POTATIS
4 portioner
500 g fast potatis
1 hackad gul lök
2 krossade vitlöksklyftor
4 tärnade kycklingfiléer
3 msk vetemjöl
1 dl torrt vitt vin
3 dl matlagningsgrädde
4 grovskurna morötter
2 lagerblad
1 kruka färsk dragon
salt, svartpeppar
Sätt ugnen på 200 grader.
Klyfta potatisen men behåll skalet på. Lägg dem i en form och tillsätt rikligt med olja. Rosta potatisen ca 30 minuter. Salta och peppra när du tar ut potatisen ur ugnen.
Stek lök och vitlök i matfett under omrörning tills de är mjuka. Tillsätt kycklingen och bryn 5 minuter. Salta, peppra, pudra ned mjölet och rör om 1 minut så att det blandas väl. Tillsätt vin, grädde, morötter, lagerblad och dragon. Låt koka upp långsamt, lägg på lock och låt sjuda 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Servera med den rostade potatisen och förslagsvis en sallad med vitvinsvinäger.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar