TABOULEH MED TOMAT OCH MYNTA
Mynta och persilja ger bulgursalladen sin friska, örtiga smak.
4 personer
1 dl bulgur
4 stora tomater
3 salladslökar
1 stor bunt persilja
1 stor bunt mynta
saft av 1 - 1½ citron
4 msk olivolja
2 klyftor finriven vitlök
salt, nymald svartpeppar
Tillaga bulgurn enligt anvisning på förpackningen och låt den rinna av ordentligt - den får inte vara blöt.
Skölj, klyfta och kärna ur tomaterna. Tärna dem fint. Skiva salladslöken tunt. Plocka bladen av persilja och mynta och hacka dem med vass kniv. Blanda ihop bulgur, tomathack, salladslök och örter i en stor skål.
Vispa ihop citronsaft med olivolja och riven vitlök. Vänd ned dressingen i bulgursalladen och smaka av med salt och peppar och ev mer citronsaft.
Från ICA-Kuriren nr 32/14
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar