torsdag 16 oktober 2014

Kotlett med löksås

KOTLETT MED LÖKSÅS

En rustik och god vardagsrätt. Jag tycker nog att receptet bör räcka till 4 personer dock ... men skriver det som det står här i tidningen.

2 personer

4 kotletter med ben à 100 g
ca ½ dl vetemjöl
ca 200 g kokt potatis
5 - 6 små schalottenlökar
olja till stekning
33 cl folköl
1 dl kycklingbuljong
2 lagerblad
1 msk tomatpuré
2 tsk socker
salt, peppar

Till servering:
finhackad persilja
kokta grönsaker, t ex haricots verts


Salta och peppra köttet och vänd det i vetemjöl. Skiva potatisen grovt och skala löken. Hetta upp en rymlig stekpanna med 3 msk olja och bryn köttet. Tillsätt resterande ingredienser och koka upp. Låt småputtra under lock ca 15 minuter, strö på persilja och servera.


Tid för tillagning: Ca 30 minuter.


Från Allers nr 35/14

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar