SOLVEIGS SPECIALGRYTA
Gryta med allt i ett är praktiskt och roligt att sätta på bordet. Här används fläskkarré, ett idealiskt fläskkött som ofta har bra pris och snabbt blir mört. Äpple och citron ger friskhet, chili och ingefära ger asiatisk touche. Soyan ger läcker färg.
4 portioner
Ca 500 g benfri fläskkarré
2 msk olja
3 - 4 selleristjälkar
2 äpplen
1 röd chili
4 msk soya
2 msk sherry
½ msk pressad citronsaft
2 - 3 msk chilisås
2 dl buljong
1 tsk färsk eller ½ tsk torkad ingefära
1 tsk salt
1 krm peppar
Skär köttet i strimlor. Skala och strimla sellerin, gärna på snedden. Skala, kärna ur och skär äpplena i grova bitar. Kärna ur och strimla chilin.
Fräs köttet i oljan så att det får litet färg. Tillsätt grönsaker och äpple och häll på soya, sherry, chilisås, citronsaft och buljong. Krydda och salta. Koka grytan på medelvärme ca 20 minuter. Servera med ris, t ex basmatiris, och gärna ett bröd.
Koka gärna kött och grönsaker i den kryddstarka buljongen. Köttet får då färg utan att fräsas först.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar