FRANSK SENAPSKYCKLING MED BACON
Färdiga kycklingdelar är köttigare och lättare att laga än en hel kyckling. Rätten är traditionell fransk söndagsmiddag med grädde i såsen. Tillbehören, gröna bönor, ris och sprödstekt bacon, är fräscha nutida tillägg.
4 portioner
Ca 1 kg kycklingdelar, bröst eller lår
2 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
1 - 2 msk fransk senap
1 msk färsk hackad dragon
3 dl vitt vin
1 dl grädde
ca 150 g bacon
Tina köttet om fryst används. Torka det. Värm oljan i en panna och bryn kycklingdelarna runt om. Lägg över dem i en gryta och krydda med salt och peppar. Tillsätt senap, vin och dragon. Låt småkoka ca 25 minuter. Tillsätt grädden och låt koka ca 5 minuter.
Tärna bacon och knaperstek tärningarna i pannan. Strö dem över kycklingen och servera gröna bönor och ris till.
Du kan också skära färsk gurka i bitar och tillsätta i grytan. Låt dem koka med de sista 5 minuterna, de behöver bara koka med som hastigast.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar