lördag 25 oktober 2014

Fransk senapskyckling med bacon

FRANSK SENAPSKYCKLING MED BACON

Färdiga kycklingdelar är köttigare och lättare att laga än en hel kyckling. Rätten är traditionell fransk söndagsmiddag med grädde i såsen. Tillbehören, gröna bönor, ris och sprödstekt bacon, är fräscha nutida tillägg.

4 portioner

Ca 1 kg kycklingdelar, bröst eller lår
2 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar
1 - 2 msk fransk senap
1 msk färsk hackad dragon
3 dl vitt vin
1 dl grädde
ca 150 g bacon


Tina köttet om fryst används. Torka det. Värm oljan i en panna och bryn kycklingdelarna runt om. Lägg över dem i en gryta och krydda med salt och peppar. Tillsätt senap, vin och dragon. Låt småkoka ca 25 minuter. Tillsätt grädden och låt koka ca 5 minuter.

Tärna bacon och knaperstek tärningarna i pannan. Strö dem över kycklingen och servera gröna bönor och ris till.

Du kan också skära färsk gurka i bitar och tillsätta i grytan. Låt dem koka med de sista 5 minuterna, de behöver bara koka med som hastigast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar