lördag 25 oktober 2014

Rostbiff med äppelremoulad

ROSTBIFF MED ÄPPELREMOULAD

Servera rostbiff med en frisk och kryddig dansk äppelremoulad på lättmajonnäs och matlagningsyoghurt. Var generös med kryddkrassen, det är den som ger den fina smaken.

6 - 8 portioner

1 kg rostbiff
1½ tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar

Sås:
2 hårdkokta ägg
2 äpplen
2 tsk citronsaft
1 ättiksgurka
1 dl hackad persilja
1 ask kryddkrasse
1 dl lättmajonnäs
2 dl matlagningsyoghurt
salt, peppar


Gnid in köttet med salt och peppar och stick in en termometer i den tjockaste delen av biffen. Lägg köttet i en ugnssäker form eller liten långpanna och ställ in i 125 graders ugn tills termometern visar 60 grader, ca 1½ timme. Ta ut köttet och låt det vila under aluminiumfolie ca 10 - 15 minuter.

Hårdkoka, skala och hacka äggen. Skala, kärna ur och tärna äpplena. Pressa citronsaft över så att de inte mörknar. Hacka gurkan och persiljan och klipp av det mesta av kryddkrassen. Blanda majonnäs och yoghurt och rör ned övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.

Servera rostbiffen skuren i skivor med äppelremouladen och råstekt potatis. Garnera äppelremouladen med resten av kryddkrassen.

Man kan också steka rostbiffen i 175 grader ca 1 timme tills köttermometern visar 60 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar