lördag 25 oktober 2014

Falukorv under kryddigt täcke

FALUKORV UNDER KRYDDIGT TÄCKE

Trött på ugnsfalu med senap och tomat? Gör ett täcke av morötter, lök, persilja, ost, senap och litet till. Bred det över korven och låt den bli färdig i ugnen medan du fixar potatismoset.

4 portioner

400 - 500 g falukorv
2 morötter
1 gul lök
½ dl hackad persilja
2 dl riven ost
2 tsk senap
1 - 2 äggulor
½ tsk salt
1 krm peppar


Ta skinnet av korven. Skär några skåror längs med, ca ½ cm djupa. Lägg korven i en lätt smord, ugnssäker form. Skala morötter och lök och finhacka dem och persiljan. Riv osten. Matberedarens kniv är till god hjälp. Blanda allt med senap, äggula, salt och peppar till en smet och täck korven med den.

Ställ in formen i ugnen i 200 grader 25 - 30 minuter.

Servera korven med potatismos, gärna smaksatt med strimlad purjolök eller gräslök. En sallad till gör måltiden komplett.

Du kan också skära korven i ca 2 cm tjocka skivor och lägga dem i formen. Fördela smeten på varje skiva och stek i ugn som ovan. Tiden blir då 15 - 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar