RABARBERSUFFLÉ
De små suffléerna kan stå på vänt i frysen och gräddas när det är dags. Det blir gott med litet färska bär till.
4 - 5 portioner
200 g rabarber
½ dl crème fraîche
1 msk potatismjöl
3 äggvitor
2 msk socker
1 tsk finstött kardemumma
Servering:
florsocker
färska bär, t ex jordgubbar
Ansa och skär rabarbern i små bitar. Koka dem mjuka med ett par msk vatten och mixa till puré. Blanda purén med crème fraîche och potatismjöl i en kastrull. Sjud under omrörning tills krämen tjocknar. Låt kallna.
Smöra och sockra noggrant 4 ugnssäkra portionsformar som rymmer ca 1½ dl var. Smörj ovankanten med ett extra lager smör så att sufflén kan höja sig jämnt. Låt formarna stå i frysen tills de ska fyllas.
Vispa äggvitorna till hårt skum med socker och kardemumma. Vänd ned 2/3 av vitorna i rabarberröran. Blanda noga och vänd ned resten litet slarvigt. Fyll formarna nätt och jämnt till kanten. Ställ dem i frysen om du gör dem långt i förväg. I kylskåpet klarar de sig några timmar.
Mikra djupfrysta suffléer på full effekt ca 30 sekunder. Känn med sticka att de är tinade. Grädda genast mitt i ugnen, 200 grader, ca 15 minuter. Pudra med florsocker och lägg på bär.
Från "Hemmets nya bjudrätter" ur Hemmets Veckotidning
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar