BLÅBÄRSMOUSSE
Det är lyxigt att ha bär i frysen som man plockat själv. Riktigt festlig blir moussen om den serveras i vackra glas.
4 - 6 portioner
2 dl blåbär
2 gelatinblad
2½ dl vispgrädde
2 msk socker
1½ tsk vaniljsocker
½ dl yoghurt, 10%
Hallongelé:
1½ dl koncentrerad hallonsaft
3 gelatinblad
1½ dl vatten
Garnering:
blåbär
citronmeliss
Låt gelatinet ligga i rikligt med kallt vatten ca 5 minuter. Mixa blåbären med stavmixer. Vispa grädden fluffig med socker och vaniljsocker. Vänd ned yoghurten.
Smält gelatinet i en kastrull på svag värme och rör ned litet blåbär. Blanda ned detta i resten av blåbärsmixen. Rör ned gräddblandningen och spritsa eller fördela moussen med sked i vackra glas. Låt stå kallt 1 - 2 timmar.
Låt gelatinet ligga i rikligt med kallt vatten ca 5 minuter. Värm saften i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och låt gelatinet smälta i saften. Rör om väl och tillsätt vatten. Låt svalna tills de börjar bli trögflytande. Häll gelén på moussen. Låt stå kallt så att geléet stelnar. Garnera med blåbär och citronmeliss.
Från "Hemmets nya bjudrätter" ur Hemmets Veckotidning
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar