GYLLENSTEKT STRÖMMING
Visst är somliga dagar som gjorda för nystekt strömming? Servera gärna med grovt mosad färskpotatis smaksatt med smör och dill.
4 portioner
1 kg färskpotatis
25 g smör
3 msk hackad dill
600 g strömmingsfilé
4 msk fransk senap
3 msk hackad dill
ca 1 dl ströbröd
smör eller margarin till stekning
Servering:
rivna morötter
citronklyftor
Skrubba potatisen. Koka upp vatten. Salta, lägg i potatisen och koka den mjuk, 10 - 15 minuter, beroende på storlek. Låt ånga av ordentligt. Klipp bort ryggfenorna på filéerna och lägg dem med köttsidan upp på en skärbräda. Sortera dem i jämnstora par.
Blanda senap och dill. Bred blandningen på hälften av filéerna och lägg ihop dem två och två. Salta, peppra och vänd dem i ströbröd.
Mosa potatisen grovt med en gaffel och blanda ned smör och dill. Smaka av med salt och peppar. Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna. Stek strömmingsflundrorna tills ytan blir frasig och får fin färg, ca 3 minuter på var sida. Servera genast.
Från "Hemmets nya bjudrätter" ur Hemmets Veckotidning
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar