PASTASPIRALER I FRANSK SENAPSSÅS
Bacon-, purjo- och paprikafräs, lent av crème fraîche och spetsat med fransk senap i en smakrik sås över nykokta pastaspiraler. En rätt som lätt hamnar på favoritlistan.
4 portioner
1 pkt bacon, 140 g
1 röd paprika
1 dl crème fraîche
2 dl mjölk
2 msk fransk senap
1 tsk salt
1 krm peppar
280 g pastaspiraler
2 dl riven ost
Strimla baconet. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Skölj, kärna ur och strimla paprikan. Fräs baconet i sitt eget fett i en stekpanna. Tillsätt purjo och paprika och låt fräsa med någon minut. Häll över crème fraîche och mjölk och tillsätt senap, salt och peppar. Låt puttra en stund.
Koka pastaspiralerna i rikligt med lättsaltat vatten i en stor kastrull enligt anvisning på förpackningen. Låt pastan rinna av och blanda den i såsen. Rör ned osten.
Servera med en tomatsallad.
Den här rätten är god att gratinera. Häll då pastan med såsen i en ugnssäker form, strö över ost och gratinera i 250 grader ca 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar