onsdag 22 oktober 2014

Pasta Romanoff

PASTA ROMANOFF

Skinka och broccoli klär varandra i både smak och färg i denna pastasås, som blir prickig av grovmalen svartpeppar och har extra sting av vin.

4 portioner

1 - 2 gula lökar
2 msk smör eller margarin
150 g rökt skinka i bit
300 - 400 g djupfrysta broccolibuketter
1 dl grädde
½ dl vitt vin
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
2 dl färskriven parmesan
280 g gnocchi


Skala och skiva löken. Fräs den i matfettet i en låg, vid gryta, t ex en traktörpanna. Strimla skinkan och tillsätt skinka och broccoli till pannan. Häll över grädde och vin och låt puttra ca 10 minuter. Krydda med salt och peppar och rör i osten.

Servera till nykokta gnocchi. En blandad sallad passar bra till.

Du kan också hälla den färdiga såsen över pastan och gratinera i 250 grader ca 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar