PASTA ROMANOFF
Skinka och broccoli klär varandra i både smak och färg i denna pastasås, som blir prickig av grovmalen svartpeppar och har extra sting av vin.
4 portioner
1 - 2 gula lökar
2 msk smör eller margarin
150 g rökt skinka i bit
300 - 400 g djupfrysta broccolibuketter
1 dl grädde
½ dl vitt vin
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
2 dl färskriven parmesan
280 g gnocchi
Skala och skiva löken. Fräs den i matfettet i en låg, vid gryta, t ex en traktörpanna. Strimla skinkan och tillsätt skinka och broccoli till pannan. Häll över grädde och vin och låt puttra ca 10 minuter. Krydda med salt och peppar och rör i osten.
Servera till nykokta gnocchi. En blandad sallad passar bra till.
Du kan också hälla den färdiga såsen över pastan och gratinera i 250 grader ca 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar