MOROTSSOPPA MED LINSER OCH DILLFRÖN
Färgglad och smakrik soppa med syrlig apelsin, söt morot och mättande linser. Dillfrö ger sting och karaktär.
4 portioner
1 dl linser, t ex beluga
1 kg morötter
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
½ msk dillfrö
2 msk smör- och rapsolja
8 dl grönsaksbuljong
2 dl apelsin- och blodapelsinjuice
salt, svartpeppar
2 dl rapsolja
Koka linserna enligt anvisning på förpackningen. Skala morötterna. Strimla en av dem tunt med potatisskalare och lägg strimlorna i saltat ljummet vatten 15 minuter. Skär resten av morötterna i bitar. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs morötter, lök och dillfrön i smör- och rapsolja, slå på buljongen och koka dem mjuka ca 25 minuter. Mixa med stavmixer, tillsätt juice och smaka av med salt och svartpeppar.
Värm linserna i soppan. Fritera morotsstrimlorna i olja och servera dem till soppan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar