LÄTTLAGAD FRANSK PATÉ
Den smakar och doftar som om den kom direkt från delikatessbutiken, så avslöja inte receptet. Ingredienserna är få och knappast exklusiva, och tillagningen är enkel. Det är viktigt att du kyler den färdiga patén snabbt.
6 portioner
1 gul lök
300 g bakad leverpastej
20 gröna oliver
400 g blandfärs
1 - 2 vitlöksklyftor
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk vetemjöl
2 ägg
2 dl crème fraîche
Skala och hacka löken. Mosa leverpastejen och hacka oliverna. Blanda lök, pastej, hackade oliver, färs, pressad vitlök, salt, peppar, mjöl, ägg och crème fraîche till en smet. Häll smeten i en väl smord patéform eller avlång form, ca 1 liter. Täck med aluminiumfolie eller lock och grädda i 200 graders ugn ca 1 timme. Ta av folien och grädda ytterligare ca 10 minuter. Låt patén kallna så snabbt som möjligt.
Servera i skivor med blandad sallad, pickles, små gurkor och syltlök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar