lördag 25 oktober 2014

Grillad tonfisk med fruktsalsa

GRILLAD TONFISK MED FRUKTSALSA

Pröva färsk tonfisk. Den påminner nästan om kött och "tål motstånd". Grilla den snabbt och servera den med en fruktsalsa söt av mango, het av chili och svart av soya. Du kan laga hälleflundra eller lax på samma sätt.

4 portioner

Ca 600 g tonfisk i bit
1 - 2 msk olja
1 tsk salt
1 krm peppar

Salsa:
1 liten burk ananas i skivor, 220 g
1 - 2 papayor
2 apelsiner
1 röd chili
½ - 1 tsk färskriven ingefära
3 msk soya


Börja med salsan. Skär ananasskivorna i små bitar. Skala, kärna ur och tärna papayan. Skala och skär hinnfria klyftor av apelsinerna och ta vara på saften. Kärna ur och finstrimla chilin. Blanda frukt och chili med riven ingefära och soya. Smaka ev av med salt och peppar och låt salsan dra i kylen.

Skär tonfisken i 1½ cm tjocka skivor. Värm oljan i en grillpanna och grilla tonfisken ca 5 minuter på var sida. Krydda med salt och peppar.

Servera tonfisken med salsan, rostat bröd och ev ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar