KYCKLINGCHILI MED LIMESÅS
Den syrliga limesåsen bryter fint mot chilins hetta.
2 personer
2 kycklingbröst, 250 g
1 tsk olivolja
½ dl kidneybönor från burk
2 dl krossade tomater
½ påse taco seasoning mix
Limesås:
½ dl lätt crème fraîche
saft av ½ lime
½ tsk socker
Tillbehör:
2 msk hackad rödlök
100 g blandad sallad
1 dl ris att koka
Strimla kycklingköttet och stek det i olivoljan ett par minuter på varje sida tills köttet är genomstekt. Skölj kidneybönorna i kallt vatten i durkslag och låt rinna av. Tillsätt krossade tomater och kidneybönor till kycklingen och smaka av med kryddorna. Låt allt bli genomvarmt.
Blanda crème fraîche, limesaft och socker. Servera chilin med kokt ris, limesås, rödlök och sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar