fredag 10 oktober 2014

Järpar med rödkål och äppelpotatis

JÄRPAR MED RÖDKÅL OCH ÄPPELPOTATIS

Snabbt och lätt lagas nästan hela rätten i ugnen.

2 personer

200 g nötfärs
½ dl ströbröd
½ dl mellanmjölk
1 ägg
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk hackad persilja
1 msk hackad gräslök

Äppelpotatis:
400 g potatis
1 msk olja
1 rött äpple, 75 g
1 liten rödlök, 75 g
½ tsk salt

Tillbehör:
100 g rödkål från burk


Sätt ugnen på 225°. Blanda ströbröd och mjölk och låt svälla ett par minuter. Tillsätt färs, ägg, salt, peppar, persilja och gräslök och blanda till en jämn färs. Forma 6 järpar med fuktade händer.

Skala och klyfta potatisen. Blanda potatis och olja på en ugnsplåt och baka 15 minuter. Skölj, klyfta och kärna ur äpplet. Skala och klyfta löken. Ta ut plåten och blanda potatisen med lök, äpple och salt. Maka ihop blandningen på ena plåthalvan. Lägg järparna på den andra halvan och stek ytterligare 15 minuter.

Värm under tiden rödkålen på medelstark värme. Ta ut plåten, lägg upp på tallrikar och servera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar