fredag 10 oktober 2014

Senapsbiffar med löksky

SENAPSBIFFAR MED LÖKSKY

Biffarna smaksätts med dijonsenap och serveras med inlagd gurka.

4 personer

Biffarna:
200 g nötfärs
1 msk dijonsenap
2 msk vatten
1 krm salt
½ krm peppar
2 tsk smör eller margarin

Löksky:
½ rödlök
1 gul lök
1 tsk olja
1 tsk senapsfrö
½ köttbuljongtärning
1½ dl vatten
½ tsk maizena

Tillbehör:
150 g kokt potatis
rucolasallad
50 g snabbsaltad gurka, se recept nedan
1 msk dijonsenap


Snabbsaltad gurka:
Koka upp 2 dl vatten, 3 msk salt och 3 msk socker i en kastrull. Blanda det med 8 dl kallt vatten. Skär 2, ej för stora, slanggurkor i 5 cm bitar. Stick i dem med en gaffel. Varva gurkbitar med svartvinbärsblad och dillstjälkar tätt i en burk. Häll över lagen, sätt på lock och låt stå 2 dygn i kylen. Det går också att köpa färdig saltgurka.


Blanda samman ingredienserna till färsen och forma den till 2 biffar. Stek dem långsamt i matfettet, 3 - 4 minuter på varje sida. Ta upp biffarna och håll dem varma. Skölj ur pannan. Skär löken i klyftor och stek dem mjuka i olja och senapsfrö ca 2 minuter. Smula i buljongtärningen. Blanda vatten och maizena och häll i pannan. Koka upp under omrörning.

Servera biffarna med löksky och tillbehör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar