GRILLAD KYCKLING "AL LIMONE"
Utbankad filé - både godare och snabbare.
4 portioner
4 kycklingfiléer
2 msk smör- och rapsolja
2 små citroner
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk färsk oregano
Till servering:
2½ dl kall sås, vitlök & gräslök från Arla
Banka ut kycklingen med knytnäven till en tunn schnitzel och pensla med hälften av smör- och rapsoljan. Riv 1 tsk citronskal. Dela sedan citronerna och pensla snittytan med resten av smör- och rapsoljan. Grilla kycklingen ca 3 minuter på varje sida på utegrill eller i en grillpanna på spisen. Grilla samtidigt citronerna med snittytan ned. Lägg upp på fat och krydda kycklingen med salt, peppar och oregano. Strö över citronskal och pressa över litet citronsaft.
Servera med såsen, ugnsstekta potatisklyftor och en sallad.
Tips: Banka ut filéerna på en stadig skärbräda och lägg gärna filén i en plastpåse först.
Ur "Arla Kökets Bästa"
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar