fredag 31 oktober 2014

Grekisk kyckling

GREKISK KYCKLING

Som på en grekisk taverna - kyckling med oliver.

4 portioner

4 kycklingfiléer, ca 500 g
smör eller margarin
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 vitlöksklyftor eller 1 gul lök
2 dl hönsbuljong
50 g Apetina feta
2 tsk oregano
2 tsk kinesisk soya
1 msk vetemjöl
2 dl matyoghurt
8 - 10 svarta oliver med kärna
färsk oregano eller persilja


Bryn kycklingfiléerna i matfett i en stekpanna. Salta och peppra. Skala och hacka vitlöken och fräs den i matfett i en traktörpanna. Tillsätt buljong, mosad ost, oregano och soya. Rör ut mjölet i matyoghurten och rör ned det i såsen. Lägg i kycklingen och låt den koka i såsen ca 10 minuter. Garnera med smulad ost, oliver och färsk oregano. Servera med pasta, lättkokta grönsaker och bröd.

Kycklingkött ska vara helt genomstekt när man äter det. Mät gärna innertemperaturen med en digitaltermometer - vid 70 grader är kycklingen klar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar