PAULAS HAVTORNSTORSK
800 g torskfiléer
½ purjolök
1 dl krossade havtornsbär
Till såsen:
5 dl crème fraîche
1 dl råsaft av havtorn
4 msk rapsolja
1 vitlöksklyfta
2 dl Västerbottenost
1 dl färsk dill
salt, svartpeppar
Skölj och skär purjolöken i tunna strimlor och krossa havtorsbären. Lägg fiskfiléerna i en ugnsfast form. Varva purjolöken med krossad havtorn över filéerna. Salta och peppra mellan varven.
Hetta upp rapsoljan, men koka inte. Blanda i crème fraîche, havtornsråsaft och pressa ned en vitlöksklyfta. Riv ned osten och rör om till en jämn sås. Häll såsen över fisken och ställ in i ugnen på 225 grader. Hacka dillen under tiden fisken är i ugnen. Ta ut fisken efter 40 minuter och strö över havtorn och dill.
Ur boken "Bohuslänska gårdsbutiker och caféer"
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar