ASIATISKA KYCKLINGSPETT
Gör många - de flesta gillar kyckling! Med kycklinglårfilé blir det extra saftigt och gott.
4 portioner (8 spett)
4 kycklinglårfiléer, ca 500 g
½ tsk salt
smör eller margarin
8 grillpinnar
Glaze:
1 msk smält smör eller margarin
1 msk sweet chilisås
1 msk rostade sesamfrön
Sås:
2 dl lätt crème fraîche
2 msk koncentrerad apelsinjuice
2 krm salt
Vik ut och dela filéerna i halvor på längden. Salta och stek dem knappt färdiga i smör i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Låt dem kallna. Rör ihop glazen och blanda såsen. Trä upp kycklingen på spett och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Pensla över glazen.
Sätt ugnen på grill och värm spetten i övre delen av ugnen ca 5 minuter. Lägg spetten på ett stort fat med en blandad grönsallad och servera med såsen och klyftpotatis eller ris.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar