onsdag 15 oktober 2014

Fläskfilé i ost- och senapssås

FLÄSKFILÉ I OST- OCH SENAPSSÅS

4 portioner

600 g fläskfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
smör- och rapsolja
3/4 tsk salt
1 krm svartpeppar
2½ dl matlagningsgrädde
1 dl torrt vitt vin
1 msk vetemjöl
2 msk koncentrerad kalvfond
1 msk fransk senap
1 dl riven lagrad ost, gärna prästost


Skär köttet i skivor. Skala och hacka löken och vitlöken fint. Bryn köttet i matfett i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta och låt koka upp under vispning. Lägg över köttet i grytan och låt det koka i såsen 3 - 5 minuter. Ta grytan från värmen och rör i osten. Strö gärna över hackad persilja. Servera med kokt ris och grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar