fredag 24 oktober 2014

Färgstark ris- och grönsaksgryta

FÄRGSTARK RIS- OCH GRÖNSAKSGRYTA

Oliver, rosmarin, vinäger och apelsinskal ger mycket och rolig smak. Röd paprika och persilja ger färg och råris ger den rätta, litet tuffa känslan när man äter. Att laga den tar några minuter utöver risets koktid.

4 portioner

2 dl råris
3 msk olja
1½ tsk salt
2 grönsaksbuljongtärningar
8 dl vatten
2 msk vinäger
½ dl hackad persilja
2 röda paprikor
1 knippa salladslök
ca 30 gröna oliver, pimientofyllda
1½ tsk rosmarin
½ msk rivet apelsinskal
ev salt och peppar


Värm oljan i en gryta och fräs riset några minuter. Tillsätt salt, buljongtärning, vatten, vinäger och persilja. Låt koka under lock enligt förpackningens anvisningar.

Kärna ur paprikan och strimla den och salladslöken. Tillsätt strimlorna till grytan och låt koka på medelvärme ca 5 minuter. Skiva oliverna och rör ned dem tillsammans med rosmarin och apelsinskal. Hetta upp grytan och servera med lantbröd.

Om du vill variera grytan kan du byta ut råriset mot pasta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar