CAJUN GUMBOSOPPA
Klassisk vardagssoppa från amerikanska södern. Kyckling och kryddig korv samsas med ris, grönsaker och chili. Hittar du inte chorizo så ta den korv du hittar, precis som i originalreceptet.
4 portioner
1 gul lök
2 msk olja
1 dl långkornigt ris
ca 250 g kycklingfilé
1 l buljong av tärning
1 burk hela tomater, ca 400 g
1 tsk timjan
1 zucchini
2 chorizokorvar
1 tsk salt
2 krm chilipeppar
2 msk hackad gräslök
Skala och hacka löken. Värm oljan i en stor gryta som rymmer soppan. Fräs löken litet glansig i grytan. Tillsätt riset och låt det fräsa med. Skär kycklingfilén i strimlor och lägg den i grytan. Låt köttet få litet färg. Tillsätt buljong och tomater med spad och koka soppan ca 15 minuter.
Skölj och dela zucchinin i fyra delar på längden. Skär dem i skivor och lägg dem i soppan tillsammans med skivad chorizo. Salta och krydda och låt koka ytterligare ca 5 minuter. Tillsätt gräslöken och servera med bröd och ost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar