fredag 24 oktober 2014

Cajun Gumbosoppa

CAJUN GUMBOSOPPA

Klassisk vardagssoppa från amerikanska södern. Kyckling och kryddig korv samsas med ris, grönsaker och chili. Hittar du inte chorizo så ta den korv du hittar, precis som i originalreceptet.

4 portioner

1 gul lök
2 msk olja
1 dl långkornigt ris
ca 250 g kycklingfilé
1 l buljong av tärning
1 burk hela tomater, ca 400 g
1 tsk timjan
1 zucchini
2 chorizokorvar
1 tsk salt
2 krm chilipeppar
2 msk hackad gräslök


Skala och hacka löken. Värm oljan i en stor gryta som rymmer soppan. Fräs löken litet glansig i grytan. Tillsätt riset och låt det fräsa med. Skär kycklingfilén i strimlor och lägg den i grytan. Låt köttet få litet färg. Tillsätt buljong och tomater med spad och koka soppan ca 15 minuter.

Skölj och dela zucchinin i fyra delar på längden. Skär dem i skivor och lägg dem i soppan tillsammans med skivad chorizo. Salta och krydda och låt koka ytterligare ca 5 minuter. Tillsätt gräslöken och servera med bröd och ost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar