fredag 24 oktober 2014

Afrikansk grönsakssoppa

AFRIKANSK GRÖNSAKSSOPPA

Kummin, timjan, kanel och gurkmeja i en soppa med bl a sötpotatis, kikärter och makaroner. Pröva det här nordafrikanska receptet och upptäck att god smak saknar gränser.

4 portioner

2 rödlökar
1 sötpotatis
1 selleristjälk
1 zucchini
2 msk olja
1,2 l vatten
1 burk hela tomater, ca 400 g
1 - 2 tsk salt
1 tsk gurkmeja
½ tsk timjan
½ tsk kummin
1 krm kanel
½ krm chilipeppar
1 dl makaroner
1 burk kikärter, ca 400 g
persilja


Skala lök och sötpotatis. Hacka löken och skär sötpotatisen i kuber. Skölj och strimla stjälkselleri och zucchini. Värm oljan i en gryta stor nog för soppkok och fräs allt det gröna några minuter. Häll på vatten och tomater, salta och krydda och koka upp. Lägg i makaronerna och låt soppan koka ca 10 minuter. Tillsätt kikärterna utan spad och koka några minuter.

Servera soppan med hackad persilja och bröd att suga upp spadet med.

Du kan byta ut kikärterna mot bönor på burk. Du kan också använda rester av kokta kikärter eller bönor om du har.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar