fredag 24 oktober 2014

Citrus slaw

CITRUS SLAW

Fruktig och fräsch variant av den mest amerikanska av sallader, cole slaw. Kålen har fått sällskap av apelsin, lime och ananas, och resultatet passar allt från korv till kyckling.

4 portioner

1 klyfta vitkål, ca 300 g
1 klyfta rödkål, ca 200 g
1 apelsin
1 lime
1 burk ananas, ca 227 g
2 dl matlagningsyoghurt
1 tsk salt
½ krm cayennepeppar
2 krm mald ingefära
½ tsk curry


Strimla kålen fint med hjälp av matberedarens fina strimmelskiva eller med osthyvel. Koka upp vatten i en gryta, lägg i kålen och låt koka upp. Koka 1 minut. Häll kålen i ett durkslag och spola hastigt av med kallt vatten. Låt rinna av.

Skala och skär apelsinen i små bitar. Ta tillvara saften. Pressa saften ur limen och låt ananasen rinna av - spara spadet. Skär den i mindre bitar. Blanda 1 msk av ananasjuicen med apelsin- och limesaft samt yoghurt. Tillsätt kryddorna.

Blanda kålen med fruktbitar och dressing och låt stå kallt ett par timmar innan salladen serveras. Salladen är god till skinka, korv eller köttfärsrätter.

Den som har känslig mage kan koka (slaka) kålen längre tid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar