måndag 29 september 2014

Svamp- och senapsfylld fläskfilé

SVAMP- OCH SENAPSFYLLD FLÄSKFILÉ

Smaken av stingig senap och litet pepprig rucola matchas fint av den gräddigt goda potatisgratängen.

4 portioner

500 g fläskfilé
100 g champinjoner
1½ dl rucolasallad
2 msk skånsk senap
1 msk smör eller margarin

Potatisgratäng:
1 kg mjölig potatis
1 gul lök
150 g smakrik ost
5 dl vispgrädde


Ansa fläskfilén och skär ett snitt längs med hela filén. Vik ut den på en skärbräda och täck med plastfolie. Banka försiktigt ut filén med hjälp av t ex en kastrull. Ansa och finhacka svampen. Skölj och hacka rucolan. Blanda detta med senap och fördela blandningen på filén. Rulla ihop och bind om med bomullssnöre.

Bryn filén i matfett i en stekpanna, lyft över i en ugnssäker form och låt steka klart mitt i ugnen ca 25 minuter på 200 grader.

Skala och skär potatis och lök till gratängen i tunna skivor. Riv osten. Varva potatis och lök i en smord ugnssäker form, strö litet ost, salt och peppar mellan varven, häll över grädden och avsluta med litet ost. Grädda mitt i ugnen 40 - 50 minuter. Känn efter med provsticka, potatisen ska vara riktigt mjuk.


Ur "Hemmets nya bjudrätter" från Hemmets Veckotidning

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar