SVAMP- OCH SENAPSFYLLD FLÄSKFILÉ
Smaken av stingig senap och litet pepprig rucola matchas fint av den gräddigt goda potatisgratängen.
4 portioner
500 g fläskfilé
100 g champinjoner
1½ dl rucolasallad
2 msk skånsk senap
1 msk smör eller margarin
Potatisgratäng:
1 kg mjölig potatis
1 gul lök
150 g smakrik ost
5 dl vispgrädde
Ansa fläskfilén och skär ett snitt längs med hela filén. Vik ut den på en skärbräda och täck med plastfolie. Banka försiktigt ut filén med hjälp av t ex en kastrull. Ansa och finhacka svampen. Skölj och hacka rucolan. Blanda detta med senap och fördela blandningen på filén. Rulla ihop och bind om med bomullssnöre.
Bryn filén i matfett i en stekpanna, lyft över i en ugnssäker form och låt steka klart mitt i ugnen ca 25 minuter på 200 grader.
Skala och skär potatis och lök till gratängen i tunna skivor. Riv osten. Varva potatis och lök i en smord ugnssäker form, strö litet ost, salt och peppar mellan varven, häll över grädden och avsluta med litet ost. Grädda mitt i ugnen 40 - 50 minuter. Känn efter med provsticka, potatisen ska vara riktigt mjuk.
Ur "Hemmets nya bjudrätter" från Hemmets Veckotidning
Smaken av stingig senap och litet pepprig rucola matchas fint av den gräddigt goda potatisgratängen.
4 portioner
500 g fläskfilé
100 g champinjoner
1½ dl rucolasallad
2 msk skånsk senap
1 msk smör eller margarin
Potatisgratäng:
1 kg mjölig potatis
1 gul lök
150 g smakrik ost
5 dl vispgrädde
Ansa fläskfilén och skär ett snitt längs med hela filén. Vik ut den på en skärbräda och täck med plastfolie. Banka försiktigt ut filén med hjälp av t ex en kastrull. Ansa och finhacka svampen. Skölj och hacka rucolan. Blanda detta med senap och fördela blandningen på filén. Rulla ihop och bind om med bomullssnöre.
Bryn filén i matfett i en stekpanna, lyft över i en ugnssäker form och låt steka klart mitt i ugnen ca 25 minuter på 200 grader.
Skala och skär potatis och lök till gratängen i tunna skivor. Riv osten. Varva potatis och lök i en smord ugnssäker form, strö litet ost, salt och peppar mellan varven, häll över grädden och avsluta med litet ost. Grädda mitt i ugnen 40 - 50 minuter. Känn efter med provsticka, potatisen ska vara riktigt mjuk.
Ur "Hemmets nya bjudrätter" från Hemmets Veckotidning
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar