KOTLETTRAD MED ÖRTER OCH CITRON
Lägg den hela köttbiten i en form och slösa med vitlök, rosmarin och citron. Resultatet blir en underbart saftig och smakrik kotlettrad.
6 - 8 portioner
Ca 2 kg hel kotlettrad med ben
6 vitlöksklyftor
2 - 3 kvistar rosmarin
skal av 1 citron
3 msk olivolja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl vitt vin
2 citroner
2 äpplen
Servering:
ugnsstekta rotfrukter
Sätt ugnen på 175 grader.
Skär små snitt i kotlettradens ovansida och ett längsgående snitt längs benet. Skala vitlöken. Grovhacka rosmarinen men spara litet till garnering. Fyll snitten med vitlök, rosmarin och citronskal.
Blanda olja, salt och peppar och gnid in kotlettraden med blandningen. Lägg köttet i en ugnssäker form och häll över vinet. Skär citroner och äpplen i klyftor och lägg dem runtom köttet. Stek mitt i ugnen tills innertemperaturen är 75 grader, det tar ca 1½ timme. Låt köttet vila 15 minuter.
Lyft upp kotlettraden och sila stekskyn. Skär köttet i skivor och lägg tillbaka i formen. Ringla skyn över köttet och garnera med rosmarin.
Från "Hemmets nya bjudrätter" ur Hemmets Veckotidning
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar