FESTKYCKLING I FIN FORM
Hela middagen i en form - perfekt för fredagsfesten!
4 portioner
1 kg kycklingbitar med ben
2 msk olja
1 msk soya
1 citron
1 rödlök
700 g små potatisar
100 g cocktailtomater
140 g bacon i skivor
100 g fetaost
1 dl hackad bladpersilja
Sås:
3 dl vatten
3 msk kalvfond
2 dl vispgrädde
3 msk vetemjöl
1 msk soya
Sätt ugnen på 225 grader.
Börja med såsen. Blanda ingredienserna i en kastrull och låt koka upp under omrörning. Låt sjuda ca 5 minuter och smaka av med salt och peppar.
Lägg kycklingbitarna i en ugnssäker form. Blanda olja och soya och pensla på. Krydda med salt och peppar och pressa över citronsaft. Skala och skär löken i klyftor. Skrubba potatisen om det behövs. Lägg lök och potatis i formen och tillaga mitt i ugnen ca 45 minuter. Vänd kycklingdelarna och pensla med soyablandningen. Halvera och lägg tomaterna i formen och låt stå i ugnen ytterligare 10 minuter.
Strimla och stek baconet. Smula osten. Strö bacon, fetaost och persilja över kycklingen.
Ur "Hemmets nya bjudrätter" från Hemmets Veckotidning
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar