fredag 19 september 2014

Kycklinglevergryta med färg

KYCKLINGLEVERGRYTA MED FÄRG

4 portioner

100 g bacon
300 g kycklinglever
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1 purjolök
1 röd paprika
olja att steka i
2½ dl vatten
1 buljongtärning
hackad persilja


Strimla baconet, skär kycklinglevern i små bitar och vänd i en blandning av vetemjöl, salt och paprikapulver. Skölj purjolöken väl och skiva den.

Bryn baconet i het panna, flytta det till en kastrull och stek sedan kycklinglevern i baconfettet och ev litet olja. Tillsätt purjo och paprika i pannan och låt fräsa med några minuter. Blanda ned kycklinglevern och grönsakerna i grytan. Vispa ur stekpannan med vatten och buljongtärning som får puttra helt kort. Häll buljongen i grytan och låt den puttra ca 10 minuter. Strö över persilja.

Servera med kokt ris.


Från ICA-Kuriren nr 37/14
Insänt som Läsarfavoriten av Inger Svensson i Älvängen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar