KYCKLINGLEVERGRYTA MED FÄRG
4 portioner
100 g bacon
300 g kycklinglever
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1 purjolök
1 röd paprika
olja att steka i
2½ dl vatten
1 buljongtärning
hackad persilja
Strimla baconet, skär kycklinglevern i små bitar och vänd i en blandning av vetemjöl, salt och paprikapulver. Skölj purjolöken väl och skiva den.
Bryn baconet i het panna, flytta det till en kastrull och stek sedan kycklinglevern i baconfettet och ev litet olja. Tillsätt purjo och paprika i pannan och låt fräsa med några minuter. Blanda ned kycklinglevern och grönsakerna i grytan. Vispa ur stekpannan med vatten och buljongtärning som får puttra helt kort. Häll buljongen i grytan och låt den puttra ca 10 minuter. Strö över persilja.
Servera med kokt ris.
Från ICA-Kuriren nr 37/14
Insänt som Läsarfavoriten av Inger Svensson i Älvängen
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar