lördag 20 september 2014

Dagens recept: Isterband med fyllning

DAGENS RECEPT 14-09-20


ISTERBAND MED FYLLNING

Isterband är favoriten bland korvar tycker många. Här fyller vi med en smaklig blandning av lök, gurka, rödbetor och äpplen.

4 portioner

4 isterband
4 msk finhackad gul lök
4 msk finhackad ättiksgurka
4 msk finhackade inlagda rödbetor
4 msk finhackat syrligt äpple


Blanda lök, gurka, rödbetor och äpple. Skåra isterbanden på längden och fyll dem med blandningen. Lägg isterbanden på ett ugnssäkert fat och stek i ugn, 225 grader, 10 - 15 minuter. Servera genast.

Gott att servera med råstekt potatis eller potatismos och gärna råkost.


Ca 10 minuter att förbereda
10 - 15 minuter i ugnen


Variation:
Fyll frukostkorv med föreslagen fyllning. I övrigt enligt receptet.

Annorlunda:
Fyll isterband eller frukostkorv med finhackad purjolök, paprika och äpple. Eller en blandning av rårivna eller tärnade rotfrukter.

Du kan steka isterbanden i stekpanna ovanpå spisen om det passar dig bättre. Lägg då isterbanden i kall stekpanna, täck med lock och stek långsamt tills de fått fin färg. Fräs upp lök, gurka, rödbetor och äpple och lägg denna blandning bredvid isterbanden på ett serveringsfat.

Kom ihåg:
Isterband lämpar sig också för grillning. Placera isterbanden ganska långt från värmekällan (i halster eller på galler) och passa noga. Isterband spricker ganska lätt vid grillning. Vänd också några gånger under grilltiden. Ungefärlig grilltid är 4 - 6 minuter.

Det är ingen idé att frysa in rätter av den här typen. Tillagningstiden är faktiskt kortare än den tid det tar att tina upp rätten.

Tips och idéer:
Rester av stekta eller grillade isterband kan användas i pyttipanna, i gratänger, grytor och sallader. Det är också gott att göra en grynig röra av isterband, lök, paprika, tomatpuré och crème fraîche och servera till pasta eller ris.


Från Nya Mästerkocken 1985


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar