SPAGHETTI MED BRÄCKT KORV
4 personer
1 pkt spaghetti
vatten, salt
300 g falukorv eller
200 g lättrökt skinka
1 msk smör eller margarin
3 msk riven parmesanost
100 g riven mild ost
3 msk grädde
Koka spaghettin i rikligt med lättsaltat vatten, häll upp den i en sikt och låt den rinna av.
Skär korven eller skinkan i tärningar och fräs dem ett ögonblick i den varma grytan tillsammans med matfett och parmesanost. Häll i den väl avrunna spaghettin och blanda om ordentligt.
Bred ut blandningen på ett eldfast fat, strö över den rivna milda osten och droppa över grädden. Gratinera rätten på mellanläge i 275° ugn tills den fått fin färg på ytan. Servera rätten med en skål grönsallad till.
Tid för tillagning: Ca 30 minuter.
Från Hemmets Journals kortserie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar