fredag 8 augusti 2014

Aptitbröd

APTITBRÖD

8 personer

1 vitt formbröd
smör eller margarin
1 stor gul lök
1 ask ansjovisfiléer
3 - 4 msk tomatpuré
16 skivor ost av herrgårdstyp


Skiva brödet så att det hänger ihop nedtill. Rör smöret eller margarinet mjukt och bred det mellan skivorna. Finhacka lök och ansjovis, blanda i tomatpuré och bred också detta mellan skivorna. Stick ned ostskivorna, som gärna kan sticka upp litet, och tryck ihop brödet.

Grädda det i ugnen i 225 - 250° värme tills det blir frasigt guldbrunt och osten smält ned. Servera aptitbrödet genast och bjud en gurk- och tomatsallad, fuktad med vinägrettsås, till.


Tid för tillagning: Ca 20 minuter.


Från Hemmets Journals kortserie


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar