HEMLAGADE FISKBULLAR
4 personer
6 potatisar
vatten, salt
2 msk matfett
2 msk vetemjöl
2 ägg
en knippa persilja
500 g kokt, urbenad och kall fiskfilé
av torsk, kolja eller makrill
2 hackade ansjovisfiléer
1 dl finskuren purjolök
1 gul lök i tärningar
olja till stekning
citron och smält smör till servering
Skala och koka potatisarna i lättsaltat vatten. Låt dem ånga av och mosa dem. Tillsätt matfett, vetemjöl och uppvispade ägg till moset och därefter persiljan, fisken i små bitar samt ansjovisen. Fräs löken lätt i en aning matfett och rör ned den i smeten.
Forma bullar eller biffar med lätt mjölade händer och stek dem vackert bruna i het olja eller annat matfett. Servera fiskbullarna med smält smör och citronklyftor och gärna en tomatsallad.
Variation:
En potatismosrest att börja med förkortar tillagningstiden avsevärt. Smeten kan naturligtvis också göras i ordning dagen innan och bara stekas i sista stund.
Tid för tillagning: Ca 45 minuter.
Från Hemmets Journals kortserie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar