FEST PÅ SKINKREST
4 personer
Rester från t ex julskinka
5 hårdkokta ägg
finklippt persilja
Stuvning:
1 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
ca 4 dl mjölk eller gräddmjölk
salt, vitpeppar
Skär skinkresterna i små tärningar. Skilj de kokta äggulorna och vitorna åt. Finhacka gulorna och skär vitorna litet grövre.
Fräs matfett och mjöl och späd med mjölk eller gräddmjölk, litet i sänder, till en slät och fin sås. Smaka av med kryddorna och låt såsen sjuda några minuter. Blanda ned de skurna äggvitorna. Häll upp stuvningen på ett djupt serveringsfat. "Ruta" stuvningen med de hackade äggulorna, men inte ända ut till kanten, och fyll varje ruta med skinktärningar. Strö till sist finklippt persilja runt kanten.
Tid för tillagning: Ca 20 minuter.
Från Hemmets Journals kortserie
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar